האספרסו שלי חמוץ או מריר - מה לעשות?

האספרסו שלי חמוץ או מריר - מה לעשות?

יש רגעים כאלה, שאתם עומדים מול כוס האספרסו שזה עתה הכנתם, לוגמים לגימה ראשונה, ו... וואו. זה לא זה. הטעם מר מדי, או לחלופין – חמוץ באופן מפתיע. רגע כזה יכול להיות מתסכל, במיוחד אחרי כל ההשקעה בבחירת פולי הקפה הנכונים והרכישה של מכונת אספרסו איכותית.

אבל לפני שאתם ממהרים להאשים את המכונה או את הפולים, חשוב לדעת שרוב הבעיות הללו נובעות מתהליך החליטה עצמו. התאמה נכונה של הטחינה, המינון וזמן החליטה יכולה לעשות פלאים. אז בואו נראה איך אפשר לפתור את זה.

 

אספרסו מר?

אם האספרסו שלכם יצא מריר, עם טעם שרוף או יבש, סביר להניח שהוא "מוצה יתר על המידה". זה קורה כאשר המים זורמים דרך הקפה לאט מדי, ומחלצים ממנו יותר מדי חומרים, כולל את אלה שגורמים למרירות לא נעימה.

הסיבה: ברוב המקרים, הבעיה היא שהקפה טחון דק מדי. כאשר טחינת הקפה עדינה מדי, היא יוצרת התנגדות רבה למים, שזמן המגע שלהם עם הקפה מתארך יתר על המידה.

הפתרון:

  • כיילו את הטחינה: הגדילו את גודל הטחינה במטחנה שלכם. התחילו בשינוי קטן, ותבדקו את התוצאה. המטרה היא לקצר את זמן החליטה.

  • הקטינו את זמן החליטה: באופן כללי, זמן חליטה אידיאלי לאספרסו הוא בין 20 ל-30 שניות. אם הזמן שלכם ארוך יותר, כיוון שלכם הוא לקצר אותו על ידי הגסתו של הטחינה.

  • הקטינו את מינון הקפה: במידה והטחינה כבר מכוילת ולא מתאפשר לשנות אותה, ניתן להשתמש בפחות קפה.

 

אספרסו חמוץ?

אם האספרסו שלכם יצא חמוץ, חלש או "מימי", סביר להניח שהוא "מוצה פחות מדי". זה קורה כאשר המים זורמים דרך הקפה מהר מדי, ולא מספיקים לחלץ מספיק טעמים. החמיצות שאתם מרגישים היא למעשה החומרים הראשוניים שמתחילים להיחלץ מהקפה, לפני שהטעמים העמוקים יותר מתפתחים.

הסיבה: ברוב המקרים, הקפה טחון גס מדי. כאשר הטחינה גסה מדי, המים זורמים בחופשיות דרך החלקיקים הגדולים, זמן המגע עם הקפה קצר, והם לא מספיקים לחלץ את מלוא הטעמים.

במקרים מסויימים צורת ההכנה לא מדויקת - ואז יש מקומות ״חלשים״ בקפה שהמים יזרמו דרכם מהר מדי, זה ייצור חוסר אחידות במיצוי הקפה - וימצה יותר מדי באזור החלשים ומעט מדי בשאר האזורים. וודאו שאתם מכינים את האספרסו בצורה נכונה.

הפתרון:

  • כיילו את הטחינה: הקטינו את גודל הטחינה. זה יגדיל את ההתנגדות של הקפה למים, ויאריך את זמן החליטה.

  • האריכו את זמן החליטה: אם זמן החליטה קצר מ-20 שניות, המטרה היא להאריך אותו על ידי שינוי הטחינה או מינון הקפה.

  • הגדילו את מינון הקפה: הגדילו מעט את כמות הקפה בפורטה פילטר. זה יוסיף התנגדות למים ויאריך את זמן החליטה.

  • וודאו את צורת ההכנה: בידקו שה״עוגיה״ מיושרת, אין בה חורים, כל גושי הקפה נשברו ודחסת מספיק חזק את העוגיה בתוך הסלסלה.

 

תזכרו: אין קיצורי דרך

כמו בכל תהליך עם חומרי גלם טבעיים, הכנת אספרסו היא אמנות הדורשת ניסוי וטעייה. אם אתם רוכשים את פולי הקפה בחנות מקצועית, בקשה הכוונה כיצד לטחון את הקפה.

עכשיו, כשיש לכם את הכלים להבין את הבעיה ולפתור אותה, אתם מוכנים לכבוש כל אתגר קפה שיתייצב בפניכם. אל תתייאשו, תתנסו, ותהנו מהדרך אל כוס האספרסו המושלמת שלכם.

לרוויה!

חזרה לבלוג