
קפה פילטר - אילו פולים מומלצים? המלצות לשתייה
בעולם שנראה לעיתים אובססיבי כלפי המנה המרוכזת והמהירה של האספרסו, קיים עולם שלם, רגוע ועשיר בניואנסים, ששם את הקפה עצמו במרכז הבמה: עולם קפה הפילטר. בניגוד לשיטות המבוססות על לחץ, כמו אספרסו או מקינטה, קפה פילטר הוא אמנות של סבלנות ועדינות. כאן, המים החמים אינם נדחפים בכוח דרך הקפה, אלא מטפטפים דרכו לאט, בכוח הכבידה, בתהליך מיצוי ארוך ועדין שנמשך מספר דקות.
ההבדל הפילוסופי הזה יוצר תוצאה שונה לחלוטין בכוס. בעוד שאספרסו ומקינטה מפיקים משקה סמיך, אינטנסיבי ובעל גוף כבד בזכות השמנים והמוצקים הזעירים שעוברים בחליטה, פילטר הנייר סופח את רוב השמנים הללו. התוצאה היא כוס קפה נקייה, צלולה ושקופה, בעלת גוף קליל המזכיר תה איכותי. שיטת חליטה זו מאפשרת לכל תווי הטעם העדינים והמורכבים של הפול – הפירותיות, הפרחוניות והחומציות הבוהקת – לזרוח במלוא הדרם, ללא "רעשי רקע". זוהי לא דרך לקבל "זריקת אנרגיה", אלא דרך להקשיב לסיפור הייחודי שכל פול קפה רוצה לספר.
הפולים אשר יתאימו לקפה פילטר הם בעיקר פולים בקלייה בהירה ובהירה-בינונית אשר ישמרו את הטעמים המעניינים של הקפה.
בתי הקלייה שאנחנו עובדים איתם מציעים מבחר נפלא של פולים שיתאימו להכנת קפה פילטר, אבל בחרנו פה כמו שהם באמת יוצאי דופן:
בית הקלייה בלומס
אתיופיה אריצ׳ה יירגשף - קפה נקי ומעודן שעובר עיבוד שטוף ומציג טעמים עסיסיים של אפרסק לבן ופירות טרופיים.
קולומביה הוילה גיישה - גיישה נדירה ויוקרתית מקולומביה, המציעה חוויה מורכבת של אשכולית אדומה ופטל טרי על מרקם חמאתי עשיר וסיומת פרחונית
רואנדה מושוניי - קפה אלגנטי ומרענן מרואנדה מזן בורבון אדום, עם טעמים עדינים ומורכבים של תה שחור, פטל טרי ונגיעות הדרים.
בית הקלייה קאנופי
אינדונזיה סומטרה קרינצ׳י - קפה יוצא דופן (ציון 85.5) מהרי הגעש של סומטרה, שעובר עיבוד "דבש חצי-רטוב" המעניק לו פרופיל טעם מפתיע ומרענן של תפוח ירוק וסוכר חום
קולומביה אנאירובי - קפה מאוד מיוחד בעיבוד אנאירובי טבעי מה שמייצר פיצוץ מיוחד של טעמים - קלייה בהירה עם טעמים של פרחוניות ויין
בורונדי מאשה האני - פנינה אפריקאית נדירה מבורונדי (ציון 87.5), שעוברת עיבוד דבש המעניק לה פרופיל טעם מתוחכם ועדין של סוכר חום וחמאה
בית הקלייה קופי אורגניזיישן
אתיופיה אנאירובי - יצירת מופת אתיופית (ציון 90) מאזור יירגשף, שעוברת עיבוד אנאירובי חדשני המעניק לה פרופיל טעמים ייחודי של גרעיני חמנייה, שוקולד מריר וסיומת עשירה דמוית יין אדום
אתיופיה גוג׳י - קפה אתיופי משובח (92 נקודות) מאזור גוג'י, שעובר עיבוד טבעי המעניק לו פרופיל טעמים עדין והרמוני של מי ורדים, ענבים בשלים ואפרסק
קולומביה אל-קוקו - קפה קולומביאני ספשלטי עם ציון גבוה במיוחד של 87.5 - עיבוד טבעי שנותן עומק מדהים של טעמים. קפה מתוק ועשיר עם טעמים של ריבת תות, קרמל ופירות יבשים.
בית הקלייה You Need Coffee
קניה קיריניאגה - קפה קנייתי קלאסי ותוסס המופק על ידי קואופרטיב החקלאים המהולל עם ציון פנומנלי של 87.5, עם פרופיל טעמים נקי ומרענן של מנגו בשל ותה שחור
קוסטה ריקה סן-רפאל - קפה מאזור טרזו בקוסטה ריקה, מאוד מאוזן עם חמיצות נעימה, מעט מאוד שוקולדיות ומתיקות בינונית.
טנזניה קילימנג׳רו - קפה מרהיב מאזור הר הקילימנג'רו בטנזניה, המשלב באיזון מושלם טעמים של קקאו מריר, מתיקות של נקטרינה וסיומת מתובלת עדינה
בית הקלייה קופי קולצ׳ור
אתיופיה סידמו - קפה אתיופי קלאסי מאזור סידמו, המשלב באופן מרתק בין חומציות הדרית ופירותית (לימון, אוכמניות) לבין גוף עשיר ומתיקות של שוקולד מריר
פפואה ניו-גינאה - קפה אקזוטי ומאוזן להפליא מפפואה ניו-גינאה, המשלב טעמים עדינים של פרחים ופירות עם סיומת שוקולדית מתוקה
ברזיל יילו-בורבון - קפה ברזילאי קלאסי ועשיר מזן יילו בורבון, שבעיבוד טבעי מקבל גוף מלא וטעמים מתוקים של אגוזים קלויים, טופי ושוקולד
אנחנו בטוחים שתוכלו למצוא משהו שיתאים בדיוק לחיך שלכם :) אם לא, אנחנו זמינים לייעץ בווטסאפ