קפה נטול קפאין - איך מייצרים אותו ולמי הוא מתאים?

קפה נטול קפאין - איך מייצרים אותו ולמי הוא מתאים?

במשך שנים, קפה נטול קפאין סבל מבעיית תדמית. הוא נחשב לאח החורג והמשעמם של הקפה האמיתי, הבחירה של מי ש"לא יכול" לשתות את הדבר האמיתי. הזמנת "נטול" בחנות קפה הייתה לעיתים מלווה במבט של רחמים מהבריסטה. אבל הגיע הזמן לנפץ את המיתוס הזה אחת ולתמיד.

עולם הקפה עבר מהפכה, והטכנולוגיה יחד איתו. היום, קפה נטול קפאין איכותי הוא עולם ומלואו – משקה מורכב, עשיר וטעים, שמאפשר לכם ליהנות מכל מה שאתם אוהבים בקפה, פשוט בלי ההשפעה המעוררת. אז בואו נצלול לעומק, נבין איך הקסם הזה קורה, ונגלה מחדש את אחד המשקאות הכי לא מובנים שיש.

 

למי זה טוב בעצם? (רמז: כנראה שגם לכם)

התשובה הברורה היא "למי שלא יכול לצרוך קפאין", אבל זה הרבה יותר מזה. נטול קפאין מתאים למגוון רחב של אנשים ומצבים:

  • לאוהבי קפה של הערב: כמה פעמים התחשק לכם לסיים את ארוחת הערב עם טעם עשיר של קפה, אבל ויתרתם כדי לא לספור כבשים כל הלילה? נטול קפאין הוא הפתרון המושלם – כל ההנאה והריטואל, בלי לפגוע בשנת הלילה.

  • לרגישים לקפאין: ישנם אנשים שגם כוס קפה אחת גורמת להם לעצבנות, דפיקות לב מואצות או חוסר שקט. הם אוהבים את הטעם, אבל לא את תופעות הלוואי. עבורם, נטול קפאין הוא מתנה.

  • למי שרוצה "עוד כוס אחת": שתיתם כבר שתיים-שלוש כוסות קפה במהלך היום, הגעתם למכסת הקפאין שלכם, אבל עדיין מתחשק לכם הטעם המוכר והמנחם אחר הצהריים? קפה נטול קפאין מאפשר לכם ליהנות מכוס נוספת בלי להגזים.

  • לנשים בהיריון ולאנשים עם מצבים רפואיים מסוימים: זוהי דרך בטוחה וטעימה להמשיך ליהנות מהמשקה האהוב בלי דאגות.

 

מיתוס הטעם: האם באמת יש הבדל?

כאן טמונה המהפכה האמיתית. בעבר, תהליכי הוצאת הקפאין היו אגרסיביים ונעשו לרוב על פולי קפה באיכות נמוכה. התוצאה הייתה קפה דליל עם טעם לוואי "קרטוני". אבל הימים האלה חלפו.

היום, בתי קלייה איכותיים משתמשים בפולי קפה ספשלטי מעולים גם עבור הנטולים שלהם. תהליכי הוצאת הקפאין המודרניים הם עדינים ומתוחכמים, ומתוכננים להסיר באופן סלקטיבי רק את מולקולת הקפאין, תוך שמירה מקסימלית על תרכובות הטעם והארומה העדינות של הפול.

השורה התחתונה: בקפה נטול קפאין איכותי, הבדלי הטעם כמעט לא קיימים. קפה נטול קפאין מאתיופיה עדיין יהיה פרחוני ופירותי, ונטול מקולומביה עדיין יהיה מאוזן ושוקולדי. ייתכן שתהיה ירידה קלה בחומציות או בגוף, אך רוב האנשים יתקשו מאוד להבחין בהבדל בטעימה עיוורת.

הערת צד: כנראה אם תקנו פולי קפה נטולי קפאין בסופר, תרגישו בהבדל גדול מאוד - לרוב הפולים הזולים יותר ישתמשו בעיבוד זול ובאיכות פולים ירודה. אל תתפלאו אם הקפה שיצא לכם - לא ירגיש כמו פאר היצירה.

 

איך מוציאים את הקפאין מהקפה?

התהליך המרתק הזה מתבצע תמיד כשהפולים עדיין ירוקים (לפני הקלייה). ישנן מספר שיטות, אך שתיים מהן נחשבות לאיכותיות והנפוצות ביותר בעולם הספשלטי:

  1. תהליך מי שוויץ (Swiss Water® Process): שיטה גאונית ונטולת כימיקלים. משרים את הפולים במים חמים כדי להוציא מהם את הקפאין ואת כל תרכובות הטעם. לאחר מכן, מסננים את המים דרך פילטר פחם מיוחד שלוכד רק את מולקולות הקפאין. התוצאה היא "תמצית בטעם קפה" נטולת קפאין. את התמצית הזו משתמשים כדי "לשטוף" נגלה חדשה של פולים ירוקים. מכיוון שהתמצית כבר רוויה בכל הטעמים, היא סופחת מהפולים החדשים אך ורק את הקפאין, ומשאירה את כל הטוב מאחור.

  2. תהליך קנה הסוכר (Sugarcane / E.A. Process): נפוץ מאוד בקולומביה. בשיטה זו משתמשים בממס טבעי לחלוטין בשם אתיל אצטט (E.A.), המופק מתסיסה של קנה סוכר. הפולים מאודים קלות כדי לפתוח את הנקבוביות שלהם, ואז נשטפים בתמיסת ה-E.A. שלוכדת את הקפאין. מכיוון שהממס טבעי, התהליך נחשב לעדין במיוחד ושומר מצוין על המתיקות והפירותיות המקורית של הקפה.

 

עובדות מעניינות על עולם הנטולים

  • נתח שוק מפתיע: אולי תתפלאו לדעת, אבל קפה נטול קפאין מהווה כ-10% משוק הקפה העולמי, ונתח זה אף גדל בהתמדה, במיוחד בצפון אמריקה ובאירופה.

  • מקורות פופולריים: מכיוון שתהליך הוצאת הקפאין מייקר את המוצר הסופי, לרוב בוחרים פולי קפה ממקורות המציעים פרופיל טעם קלאסי ונגיש. קולומביה, ברזיל ומקסיקו הן מדינות פופולריות מאוד לקפה נטול קפאין, בזכות הטעמים המאוזנים, האגוזיים והשוקולדיים שלהן.

  • לא 100% נטול: חשוב לדעת שבתהליך מוציאים כ-97-99.9% מהקפאין. כמות זניחה עדיין נשארת, אך היא קטנה משמעותית מכמות הקפאין שיש בשוקולד מריר.

בפעם הבאה שאתם גולשים באתר של חנות קפה, אל תדלגו על הנטולים. תנו להם צ'אנס. אתם עשויים לגלות שהם לא רק פתרון פרקטי, אלא פשוט קפה טעים להפליא, שמרחיב את האפשרויות שלכם ליהנות מהמשקה שאתם כל כך אוהבים – בכל שעה, בכל מצב, ובלי פשרות על הטעם.

לנו יש 2 סוגי פולים נטולי קפאין:

תערובת נטולת קפאין של קופי אורגניזיישן - קפה חד-זני נטול קפאין המופק בתהליך טבעי וללא שימוש בחומרים כימיים, ידידותי לקיבה מסייע בתהליך העיכול. מופק מזן קפה משובח שמקורו ממרכז אמריקה בעל חומציות מעודנת וגוון אגוזי.

Mexican Decaf של You Need Coffee - קפה נטול קפאין איכותי ממקסיקו שעובר תהליך שוויצרי טבעי, השומר על טעם מלא ופרופיל ייחודי של אגוז מוסקט ומאלט.

חזרה לבלוג